Twee weken voor het Amsterdam Coffee Festival was ik nog in Beek, bij de roosterij van Björn Aarts. We spraken over nieuwe koffie, brandprofielen, mogelijkheden en we proefden natuurlijk een paar van zijn laatste creaties. We delen dezelfde passie dat is duidelijk. Ik heb veel respect voor Björn. Hij is een van de weinige Q-graders die Nederland rijk is. Autodidact. Altijd op zoek naar iets speciaals, bijvoorbeeld naar dat ene lot dat hij graag zou willen hebben. Nu ben ik zelf meer van de Italiaanse melanges, maar ik kan me goed indenken dat een speciaal lot een geweldige kick geeft.

Björn vertelde over het komende Amsterdam Coffee festival en zijn plan om mee te doen aan de Dutch Coffee Roasting Championship. “Even tussendoor”, want hij heeft het natuurlijk erg druk in zijn roosterij. Over zijn kansen was Björn helder en zelfverzekerd. “Ik weet wat ik kan”, gaf hij aan. “Ik wil graag laten zien wat we hier in Beek in huis hebben”. Dat vind ik cool. Geen hipster ik-kan-ook-roosteren gedoe, maar echte ambacht, kennis en gevoel voor het roostervak.

Björn won op 3 mei de Dutch Coffee Roasting Championship. Proficiat Björn! ik ben er trots op dat we je koffie in ons assortiment hebben.