0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Bristot

(10 producten)

Als je wel eens in een echte Italiaanse ijssalon komt, heb je dit vast wel eens gedronken: Caffé Bristot. Traditioneel wordt Bristot namelijk vaak in zo'n etablissementen geschonken. In Italië liggen koffiebranderijen en ijssalons namelijk vaak naast elkaar. Veel oorspronkelijke Italiaanse ijsmakers kwamen uit de buurt van Belluno, waar het voor Bristot in 1919 allemaal begon.

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish

10 Artikel(en)

10 Artikel(en)

Torrefazione Bristot

Domenico Bristot heeft de koffiebranderij opgericht die vandaag de dag nog steeds zijn naam draagt. Hard werken, een kleine portie geluk en intuïtie zijn de ingrediënten voor zijn succes. Domenico verhuisde jong naar Wenen, één van de belle époque hoofdsteden, een smeltkroes voor filosofen, schrijvers, wetenschappers en ondernemers. Hij onderhield er verschillende belangrijke vriendschappen. Waarvan één in het bijzonder beslissend was voor zijn eigen toekomst. Hij ontmoette een koffiebrander die hem introduceerde in de fascinerende wereld van koffiebonen.

Fruitig zoete smaak

Eenmaal terug in Italië (in 1919) richtte hij zijn eigen kleine branderij op waar hij alle mengtechnieken toepaste die hij geleerd had in Wenen. Jaren later, dankzij experimenteren en onderzoeken, bereikte hij eindelijk het beoogde resultaat: een koffie met een intens aroma en een zoete en fruitige smaak. Heel anders dan de koffie in die jaren.

Bristot

Kwaliteit

Het geheim van Bristot is het iets "eigenaardige" branden, het nauwkeurige brandproces, koffiebonen van de beste afkomst en passie voor uitmuntendheid.

bristot

Historie

De koffiebranderij is in 1919 in Italië opgericht door Domenico Bristot. Die het vak leerde van een vriend in Wenen, één van de belle époque hoofdsteden in die tijd.

Bristot online bestellen bij Koffiecentrale

Ontdek zelf de unieke en voortreffelijke smaak van Bristot en probeer eens Bristot Bio Organic, Bristot Tiziano of Bristot Speciale.