0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Peeze

(3 producten)

In een buurtschap bij Hengelo begonnen in 1879 de twee broers Peeze een paardenwisselplaats met herberg. Gerrit begon met het branden van koffie voor de boeren uit de omgeving. De koffiebranderij verhuisde naar Arnhem. In de jaren 50 kwamen ze al met typische Italiaanse espressobonen.

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish

Koffiebranderij Peeze

De geschiedenis van koffiebranderij Peeze begint in 1879 in een buurtschap bij Hengelo. Twee broers Peeze hadden daar een paardenwisselplaats met herberg en winkel. Eén van hen, Gerrit, begon met het branden van koffiebonen voor de boeren uit de omgeving. Samen met zijn zoon Willem begon hij daarna een kruidenierszaak en koffiebranderij in de stad.

Gomperts & Steinmetz

Na de dood van zijn vader in 1908 nam Gerrit Peeze junior het bedrijf over. Hij zorgde ervoor dat het kwaliteitsdenken waar Peeze ook nu nog om bekend staat, doordrong in de hele organisatie. Na de oorlog verhuisde koffiebranderij Peeze naar Arnhem. Peeze was in de jaren vijftig de eerste koffiebrander die espresso koffiebonen op de Nederlandse markt bracht en daarmee de eerste espressobar in Nederland, Gomperts en Steinmetz, voorzag van echte, Italiaanse koffie

Peeze

Duurzaam

Peeze staat voor duurzaamheid. Alle koffiebonen word ingekocht op plantages die de '10 principles of the United Nations Global Compact' nastreven. Dit zorgt voor een basis van eerlijke werkomstandigheden en een verantwoorde omgang met het milieu. De principes richten zich onder meer op: internationale mensenrechten, verbod op discriminatie, verbod op kinderarbeid, verantwoorde omgang met het milieu en een verbod op gedwongen arbeid.

Peeze

Natuur en milieu

Peeze staat voor koffie met een goed verhaal. Alle koffie is 100% gecertificeerd met het Max Havelaar/BIO- of het Rainforest Alliance Keurmerk. Bovendien gaat Peeze voor de biologische Fairtrade koffiebonen de restuitstoot aan CO2 compenseren in Ethiopië. Het resultaat is nieuw en uniek: klimaatneutrale Fairtrade koffie met compensatie bij de bron.

Peeze online bestellen bij Koffiecentrale

Ervaar zelf de eerlijke en pure smaak van Peeze met Peeze Ottimo, Peeze Scuro of Peeze Latte.