0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Mokaflor

(14 producten)

Begin jaren 50 begon de familie Bernini een kleine roosterij in het hartje van Florence. Op ambachtelijke wijze worden hier met veel liefde en aandacht iedere dag weer mooie melanges samengesteld. Langzaam roosteren, soort voor soort branden en dan pas melangeren. En vooral rust (na het roosteren).

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish

14 Artikel(en)

14 Artikel(en)

Torrefazione Mokaflor

Sinds de jaren 50 maakt Mokaflor in hartje Florence melanges waar veel handwerk aan te pas komt. De ingekochte koffiebonen worden lot voor lot gecontroleerd. De groene bonen komen rechtstreeks uit Mexico, Guatemala, Brazilië, India, Ethiopië, Java, Jamaica, Porto Rico en Hawaï.

Ontgassen van koffiebonen

Iets anders typisch van Mokaflor is dat ze de tijd nemen om de koffiebonen te laten "ontgassen". Dat proces duurt tot 72 uur, voordat de melanges worden samengesteld.

Mokaflor

Directe inkoop

Mokaflor heeft directe banden met de boeren waar ze de koffiebonen rechtstreeks van inkopen. Destijds een dure aangelegenheid en eigenlijk vandaag de dag nog steeds. Het is heel makkelijk om via handelaren, dat wat je nodig hebt, in te kopen. Een risico daarbij is dat het nieuwe lot net iets anders is dan de vorige. En dat is voor een ambachtelijke roosterij als Mokaflor geen optie. Zij willen alleen constante kwaliteit bij de inkoop van hun koffiebonen.

Mokaflor

Florence en espresso

We kunnen ons Florence niet voorstellen zonder espresso. Er liggen heel veel koffiebarretjes met die eigen uitstraling. Mokaflor heeft ook zo'n eigen identiteit. Om een indruk te krijgen: hier

Mokaflor online bestellen bij Koffiecentrale

Ontdek zelf de unieke smaak van Mokaflor koffie en probeer Mokaflor Chiaroscuro, Mokaflor Nera of Mokaflor Rosso.