Piansa
Bij Piansa gaat het over liefde, de allerbeste kwaliteit en het ambacht van de roostermeester en eigenaar Alessandro Staderini. Piepklein, zo zou je de roosterij in Bagno a Ripoli kunnen noemen. Groots is de smaak van zijn zeer arbeidsintensieve melanges. Met één melange zijn ze al vaak een hele dag bezig; zo kunnen levertijden soms oplopen tot een hele maand.
Torrefazione Piansa
In het begin van de 20e eeuw was er een rijke koffiecultuur in steden als Wenen en Rome maar zeker ook in Turijn. Intellectuelen, kunstenaars en succesvolle zakenlui lieten van zich spreken, bij voorkeur in een koffiebar. Dat was voor velen een uitlaatklep. Zelfs Koning Carlo Alberto hoorde er graag de meningen van zijn burgers aan onder het genot van een speciale koffie.
Piepklein
Bij Piansa gaat het dus over liefde, de allerbeste kwaliteit koffiebonen en het ambacht van de roostermeester en eigenaar Alessandro Staderini. De roosterij in Bagno a Ripoli is piepklein. Groots is de smaak van zijn zeer arbeidsintensieve melanges.


10+1 apart roosteren
Stel je eens voor: 10 + 1 verschillende bonen apart - zeer langzaam - roosteren en dan melangeren. Dan ben je voor één melange koffiebonen al bijna een hele dag bezig... Dat noemen wij ambacht en daar houden we van. Om een indruk te krijgen van het ambacht en het handwerk hier een kort filmpje klik hier.


Naam Piansa
We hebben Alessandro gevraagd waar de naam Piansa precies vandaan komt. Hij gaf aan dat het een samenstelling is van de drie oprichters Pietro, Anna en Sara.
Piansa online bestellen bij Koffiecentrale
Ervaar zelf de grootse smaak van de arbeidsintensieve melanges van piansa en probeer eens Piansa Magnifici 10, Piansa Miscela Bar 10 + 1, of Piansa Miscela Bar 10 + 1 ESE servings.