0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Koffie

koffie

diemme

bonen

cupjes

Favorieten producten uit deze categorie

Bekijk meer producten

Koffie bestellen bij Koffiecentrale

De koffie die we online verkopen is meestal een melange van twee koffiesoorten; Coffea arabica (Arabica koffie) en Coffea canephora (oftewel de Robusta koffie). In het algemeen zit het verschil tussen de twee soorten koffiebonen in de smaak en het cafeïnegehalte: arabicabonen hebben een mildere smaak en bevatten tot 70% minder cafeïne dan de robustabonen, die voor een pittigere smaak kan zorgen. Het is echter een misverstand dat Arabica bonen beter zijn dan Robusta.

Er zijn veel verschillende koffiemerken. Wij hebben ons gespecialiseerd op Italiaanse premium branderijen waar we vaak het complete assortiment van hebben: koffiebonen, ese servings en tegenwoordig ook Nespresso capsules.

Naar alle waarschijnlijkheid hebben Arabieren de teelt van koffieplanten in gang gezet. Ze spraken van qahwa of quahweh wat 'geeft sterkte' of 'macht' betekent. De koffienaam mokka verwijst overigens naar Mokka, een havenstad aan de Rode Zee vanwaar de koffie naar Egypte en Syrië werd getransporteerd. Eind 17e eeuw "smokkelden" met name Nederlandse zeevaarders de koffieplant van Mokka naar Java, waar deze plant goed bleek te groeien. Later brachten Nederlanders de koffieplant ook naar Sri Lanka en Zuid-Amerika, waar de koffiecultuur van start ging in de 18e eeuw.