0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Lavazza

(8 producten)

In 1894 nam Luigi Lavazza een klein kruidenierswinkeltje over: "Paissa & Olivero" in hartje Turijn. Een paar jaar later wordt het koffiemerk Lavazza geboren. Al snel legt Luigi zich toe op het maken van koffiemelanges, destijds een echte specialiteit. Nu zijn ze de grootste in Italië. Luigi's tweede winkel (dal 1910) op via San Tommaso 10 in Turijn is nog steeds van Lavazza. 

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish

8 Artikel(en)

8 Artikel(en)

Torrefazione Lavazza

In 1885 vertrekt Luigi Lavazza naar Turijn om zijn geluk te beproeven. Door de vele baantjes en het volgen van de avondschool ontwikkelt hij een neus voor ondernemen. In 1894 krijgt hij de mogelijkheid om het kruidenierswinkeltje: "Paissa & Olivero" over te nemen in hartje Turijn.

Stap naar koffie

In 1895 wordt de naam aangepast naar Lavazza. Specialiteiten van de onderneming zijn: zeep, olie, kruiden én koffiebonen.

Lavazza

Speerpunt

In 1900 heeft Lavazza zes medewerkers in dienst die tot buiten de stad Turijn goederen verkopen. Eén product heeft toch wel de voorkeur en dat zijn koffiebonen.

Lavazza

Melange als specialiteit

Als Luigi zich erover verbaast dat vele andere koffieaanbieders alleen losse varianten aanbieden, besluit Lavazza juist melanges van verschillende soorten koffiebonen te maken. Dat blijkt al snel een enorm succes. Met twintig medewerkers verhuist de onderneming naar de Via San Tommaso 10, tot op de dag van vandaag eigendom van Lavazza.

Lavazza online bestellen bij Koffiecentrale

Ontdek zelf de heerlijke melanges van Lavazza en probeer Lavazza Gran Riserva, Lavazza Gold Selection of Lavazza Super Crema.