0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Panettone

(5 producten)

Kerst vier je met Hausbrandt

5 Artikel(en)

5 Artikel(en)

Italiaans kerstgebak: Panettone en Pandoro

Voor de Italianen is kerstmis zonder panettone of pandoro geen echte kerstmis. Wanneer hier in Nederland de eerste pepernoten in de schappen van de supermarkt worden geplaatst, verschijnen in Italië de eerste stapels van deze kerscake in de gangpaden. Naarmate de dagen korter worden, worden de stapels panettonedozen hoger en hoger. Je kan er letterlijk en figuurlijk niet meer omheen.

Geschiedenis

De panettone komt van oorsprong uit Milaan en ontstond in de vijftiende eeuw. Ludovico Sforza de Moor, destijds de heer van Milaan, nodigde in 1495 met kerst een aantal gasten uit voor een banket op zijn kasteel. Met het banket vierde Ludovico het besluit van keizer Massimiliano, waarin de keizer hertog Ludovico nieuwe macht toekende. Als dessert serveerde chef Antonio Toni zijn 'panis quidam acinis uvae confectus' (rozijnenbrood). Deze creatie viel bij de hertog zo goed in de smaak dat hij Toni verzocht het recept aan alle bakkers in Milaan te verlenen. Het nieuwe brood droeg de naam van de maker: 'pane di Toni', dat vandaag de dag beter bekend is als panettone.

Panettone

Panettone

Panettone is het italiaanse kerstgebak bij uitstek, een verfijnde heerlijke broodcake met een luchtige, lichte structuur met rozijnen en Siciliaanse sinaasappel. De mooie cadeauverpakking zorgt ervoor dat het in Italië een van de meest gegeven geschenken is tijdens de feestdagen. Traditioneel wordt panettone als nagerecht gegeten, maar het smaakt ook uistekend bij een glaasje droge prosecco of zoete Moscato d'Asti, een espresso of als tussendoortje!

Panettone

Pandoro

De pandoro is een heerlijke italiaanse broodcake met een luchtige en lichte structuur. In Italië wordt deze cake vaak opgewarmd en geserveerd met slagroom of met Nutella bedruipt op horizontaal gesneden plakjes, zodat de acht-puntige stervorm goed te zien is. Pandoro smaakt heerlijk met een mooie espresso of een feestelijk glaasje mousserende wijn.

Panettone en Pandoro online bestellen bij Koffiecentrale.nl

Ontdek zelf waarom de Italianen gek zijn op dit heerlijke (kerst)gebak en probeer zelf eens onze Hausbrandt Panettone of Pandoro.