0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Cubita

(1 product)

Op een hoogte van 400 tot 600m boven de zeespiegel worden de plantages beheerd door publieke en private coöperaties. Cubita is onderdeel van Cimex, één van de grootste staatsbedrijven dat fungeert als een privé-onderneming. Met de aanschaf van deze koffie bevrijden we Cuba (een klein beetje) uit z'n economische en politieke isolement.

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish

Cubita

Op een hoogte van 400 tot 600m boven de zeespiegel worden de Cubaanse plantages beheerd door publiek-private coöperaties. Eigenlijk door het gebrek aan geld worden sinds jaar en dag geen chemische middelen gebruikt voor gewasbescherming. Na de oogst (juli-februari) verkopen de verschillende coöperaties de groene koffiebonen voor een gegarandeerde, vaste prijs. De koffie gaat vervolgens naar de centrale verwerkingseenheid in La Sierra Maestra, waar de koffiebonen worden gedroogd, gesorteerd en bevrijd van het vliesje.

Havana en Cimex

De koffiebonen worden vervolgens voorzichtig geroosterd door zeer ervaren roostermeesters. In kleine hoeveelheden worden de charges met de hand afgevuld. Het hele productieproces wordt onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles. Cubanen weten maar al te goed dat een mooi product altijd verkoopt.

Cubita

Stapje vooruit

Actueel door het laatste handelsbezoek van Nederland aan Cuba zijn de handelsbetrekkingen. We verkopen al jaren deze koffiebonen uit Cuba. Zo helpen we de Cubaan een klein beetje.

Cubita

Sigaren en koffie

Net als de Cubaanse sigaren, zijn we erg te spreken over de kwaliteit van de koffie. Natuurlijk, ze moeten het met weinig middelen doen, maar het resultaat mag er zeker zijn!

Cubita online bestellen bij Koffiecentrale

Ervaar zelf de uitstekende kwaliteit en heerlijke smaak van Cubita en probeer eens Cubita Café Cubita.