0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Vergnano

(33 producten)

De geschiedenis begon met Domenico Vergnano, een eenvoudige drogist uit Chieri die in 1882 met de verkoop van koffiebonen startte. De koffiehandel liep zo goed dat de familie in 1930 een eerste koffieplantage kocht in Kenia. Na een fusie met het fameuze koffiehuis Casa del Caffè uit Turijn in 1986, is Caffè Vergnano anno 2013 de nr. 6 van Italië.

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish

33 Artikel(en)

33 Artikel(en)

Caffè Vergnano 1882

Nabij Turijn, om precies te zijn in Chieri, begon in 1882 Domenico Vergnano met zijn avontuur. Eerst als drogist en later met een eigen roosterij voor koffiebonen. In 1985 ging Caffè Vergnano een fusie aan met het deftige Casa del Caffè. Inmiddels staan de broers Carlo en Franco Vergnano aan het hoofd van de onderneming.

Tradities die niet in de weg staan

Caffè Vergnano volgt haar tradities, maar is ook dynamisch en avant-gardistisch. Het roosteren is de belangrijkste stap in de koffieproductie omdat de concentratie van smaak en aroma in de bonen afhankelijk is van het precieze niveau van roosteren. De verschillende koffiesoorten worden apart geroosterd. Iedere boon heeft immers zijn typische brandcurve. En langzaamaan, Vergnano maakt gebruik van een " slow" roostersysteem, met cycli van 18 tot wel 22 minuten.

vergnano

Eigen plantage

Sinds 1930 heeft Casa del Caffè Vergnano een eigen koffiebonen plantage in Kenia.

Vergnano

Grazie mister Vergnano

We houden wel van lachen en soms een klein beetje plagen. Vergnano ook. In hun tv-spotjes neemt niemand minder dan Dustin Hofmann de hoofdrol voor zijn rekening. Een grappige knipoog ;-) Voor de filmpjes klik hier.

Vergnano online bestellen bij Koffiecentrale

Ervaar zelf de unieke en heerlijke smaak van Caffè Vergnano en probeer eens onze Vergnano Bio 100% Arabica, Vergnano Arabica Dolce 900 of onze Vergnano 100% Arabica Antica Bottega.