0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

La Semeuse

(15 producten)

Op maar liefst 1000m hoogte ontstaan kleine koffiewondertjes. La Semeuse is een van de oudste roosterijen van Zwitserland. Kenmerkend zijn de mocca-achtige karakters van de melanges, ultiem in balans en vol van aroma. En hoewel er nauwelijks bewijs voor is, lijkt die 1000m hoogte echt invloed te hebben op het eindproduct.

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish

15 Artikel(en)

15 Artikel(en)

Koffiebranderij La Semeuse

Oprichter Marc Bloch stamt af van een Elzasser handelaarsfamilie. In 1900 richt hij La Semeuse op, gespecialiseerd in de import en distributie van plantenolie. In 1916 moet hij in militaire dienst voor Frankrijk en sneuvelt op de Balkan. Zijn jonge weduwe Hortense neemt kordaat de leiding van het bedrijf over. Zij richt zich op de groei en diversificatie en start met een branderij voor koffiebonen.

Tijd van verandering

In 1938 nemen de zonen Henri en Jean het familiebedrijf over. Met het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog vertraagt de ontwikkeling van het bedrijf. De import van olie wordt verboden en de twee broers worden opgeroepen voor militaire dienst. Na de oorlog zijn de economische en sociale omstandigheden sterk veranderd. De broers gaan ieder hun eigen weg. Jean blijft, gesteund door zijn vrouw Huguette, werken aan een solide toekomst, volledig gericht op het roosteren van koffiebonen.

La Semeuse

La Semeuse

De naam La Semeuse is afgeleid van het bekende symbool voor vrijheid. De Franse schilder Louis-Oscar Roty maakte in 1897 het logo voor La Semeuse. Oorspronkelijk gold de naam alleen voor de geproduceerde plantenolie. De kwaliteit en de reputatie van deze plantenolie leidde uiteindelijk tot het branden van koffiebonen.

La Semeuse

Fris elan

In 1976 treedt Marc Bloch aan bij het bedrijf. De kleinzoon van de gelijknamige oprichter is afgestudeerd in de politieke wetenschappen en voltooide een aantal stages in koffieproducerende landen. Zijn kennis en ervaring komen uitstekend van pas, La Semeuse is uitgegroeid tot een top roosterij.

La Semeuse online bestellen bij Koffiecentrale

Oordeel zelf over de smaak en kwaliteit van de topproducten van La Semeuse en probeer La Semeuse Mocca, La Semeuse il Piacere, of La Semeuse Don Marco ESE servings.