0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Jolly Caffè

(10 producten)

Een bijnaam had Florentijn Dante Belardinelli al voordat hij Jolly Caffè destijds in 1953 begon: "il rey de caffè" oftewel, koning van de koffie... Bij Jolly gaan ze voor perfecte kwaliteit en het in stand houden van de authentieke Italiaanse espressocultuur. Ze waren daarom initiatiefnemer van “Consorzio Torrefattori Caffè Bar” (Bar Coffee Roasters Consortium). 

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish

10 Artikel(en)

10 Artikel(en)

Torrefazione Jolly Caffè

Een bijnaam had Florentijn Dante Belardinelli al voordat hij Jolly Caffè in 1953 begon: "il rey de caffè" oftewel, koning van de koffie... Het merk maakt vooral indruk door de hoge kwaliteit van de melanges. Zo zeer dat ze verschillende prijzen gewonnen hebben: nummer 1 in L'Assagiatore (juni 1996), winnaar in Der Feinschmecker (november 2002) en de eerste prijs in Guter Rat (mei 2004).

Ook de horeca is zeer trouw aan Jolly Caffè, sommigen zelfs al meer dan 60 jaar! Dat is natuurlijk een goed teken. Enkele voorbeelden zijn: Caffè Rivoire dal 1872, Caffè Gilli dal 1733 (een van de oudste cafès van Italie), en Caffè Giacosa

Kwaliteit als merk

De opmerkelijke kwaliteitsdrift is gebaseerd op ervaring, onderzoek en expertise. Al meer dan 60 jaar verdedigen ze de Italiaanse espresso als nationaal erfgoed dat bewaard en beschermd moet worden. 

Jolly Caffe

Italiaanse espresso beschermen

15 jaar geleden was het Jolly Caffè die de behoefte had om de Italiaanse espresso te beschermen. Er gingen (en gaan) veel buitenlandse koffieroosterijen aan de haal met de titel "Italiaanse espresso" of er wordt een Italiaanse fantasienaam verzonnen.

Jolly Caffè was de promotor van het Italiaanse Espresso Nationaal Instituut (INEI ). Het INEI werd, nadat er 3 jaar onderzoek was uitgevoerd door het Coffee Tasters Internationaal Instituut en het Tasters Studies and Training Centre, opgericht in samenwerking met docenten van de universiteiten van Udine en Turijn. In 1999 was de INEI-certificering van espressokoffie een feit. Nu is er een handelsmerk voor Italiaanse espresso.  

Jolly Caffè was het eerste Italiaanse bedrijf dat de certificering voltooide. 

Jolly Caffè

12 verschillende bonen

Jolly Caffè maakt voor de "standaard" melanges gebruik van 12 verschillende koffiebonen. Het strenge selectieproces na de oogst is van fundamenteel belang. Onrijpe koffiebonen worden bijvoorbeeld niet geplukt.

Jolly Caffè hanteert een speciaal (lees: nog nooit veranderd) proces, waardoor een constante kwaliteit kan worden gegarandeerd. De samenwerking met leveranciers is langdurig, en alle gekochte partijen koffiebonen worden geïnspecteerd (niet alleen het monster).

Jolly online bestellen bij Koffiecentrale

Ervaar zelf de constant hoge kwaliteit van de koffie van Jolly en probeer Jolly Crema, Jolly TSR of Jolly Crema ESE servings.