0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Cagliari

(15 producten)

In 1895, amper 20 jaar, vertrekt Ambrogio Cagliari naar Brazilië om te gaan werken op de koffie fazendas. Al snel ontwikkelt hij zich tot expert waardoor de Braziliaanse overheid hem naar Frankrijk stuurt om daar Braziliaanse koffie te gaan promoten. Eind 1909 keert hij terug naar zijn thuisland Italië, waar hij in Modena op het Piazza Grande een koffieroosterij begint.

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish

15 Artikel(en)

15 Artikel(en)

Torrefazione Caffè Cagliari

In 1895, amper 20 jaar, vertrekt Ambrogio Cagliari naar Brazilië om te gaan werken op de koffie fazendas. Al snel ontwikkelt hij zich tot expert waardoor de Braziliaanse overheid hem naar Frankrijk stuurt om daar Braziliaanse koffie te gaan promoten. Eind 1909 keert hij terug naar zijn thuisland Italië, waar hij in Modena op het Piazza Grande een koffieroosterij begint.

Generatie op generatie

Van zijn drie zonen heeft Luigi verreweg het meeste gevoel voor het ambacht van koffie roosteren. In 1965 neemt hij de roosterij over en samen met zijn zoon Alberto betrekken ze een nieuw pand aan de rand van Modena (jawel, tegenover sportautofabrikant Ferrari).

Caffè Cagliari

Generatie 4 - innovatie

Inmiddels is dochter Alessandra ook werkzaam in de roosterij. Innovatie en kwaliteitsverbeteringen zijn onderdeel geworden van het dna van de roosterij.

Zo introduceert Cagliari in 2006 als eerste de zgn. high pressure valve. Na het roosteren geven koffiebonen nog een geruime tijd gas af. De high pressure valve zorgt ervoor dat de natuurlijke aroma's langer in de zak blijven. Het "ontgassen" kan dus nog een tijdje in de zak doorgaan.

Dit komt de smaakbeleving duidelijk ten goede. Zozeer zelfs dat we aanraden de zak voor gebruik even open te laten staan. Zo vers.

Caffe Cagliari

Espresso Italiano Certificato

Espresso Italiano Certificato De "Gecertificeerde Italiaanse Espresso" is een van de meest succesvolle symbolen die de kwaliteit van de espresso uitdrukt. Het Italiaanse Espresso Nationaal Instituut beschermt zijn traditie en kwaliteit met het zegel "Certified Italian Espresso". Dit doen ze door veiligheidscontroles en het bevorderen van de oorspronkelijke espresso via productcertificering. Ieder deelnemend bedrijf dat voldoet aan de certificatie-eisen heeft het recht om het merk Espresso Italiano Certificato te gebruiken.

Om de kwaliteit te garanderen worden strenge technische specificaties afgegeven, dat betekent: gecertificeerde koffiemelanges, gecertificeerde apparatuur en gelicentieerd personeel. De naleving van de drie bovenstaande voorwaarden wordt begeleid door deskundigen van het Italiaanse Espresso Nationaal Instituut.

Wat is nu precies een Italiaanse Certified Espresso?

Een Certified Italian Espresso heeft een hazelnoot tot donkerbruine crema met een zeer fijne structuur (afwezigheid van grote mazen en grotere of kleinere bellen). De "neus" toont een intense geur met noten van bloemen, fruit, geroosterd brood en chocolade. Al deze kenmerken zijn ook voelbaar na het doorslikken van de koffie. Het langdurige aroma blijft gedurende enkele seconden, soms zelfs minuten, aanwezig in je mond. De smaak is rond, substantieel en fluweel-achtig. Zuur en bitter zijn goed uitgebalanceerd en geen van beide overheerst de andere. Er is geen, of een nauwelijks waarneembare, wrange smaak.

Caffè Cagliari online bestellen bij Koffiecentrale

Ervaar zelf de topkwaliteit van Caffè Cagliari en probeer eens de SuperOro, de Cagliari Espresso Bar, of de Gran Caffè .