Passalacqua
De geschiedenis van de roosterij Passalacqua is begonnen in 1948 in Casavatore (wijk in Napels). Piepklein, sterk kwaliteitsbewust en bovenal ambachtelijk. Er worden geen concessies gedaan aan de kwaliteit en alleen de beste ingrediënten worden geselecteerd. Nu staat de derde generatie Passalacqua aan het roer van de roosterij, met nog steeds dezelfde gepassioneerde toewijding en inzet.
Torrefazione Passalacqua
In het begin van de 20e eeuw was er een rijke koffiecultuur in steden als Wenen en Rome maar zeker ook in Turijn. Intellectuelen, kunstenaars en succesvolle zakenlui lieten van zich spreken, bij voorkeur in een koffiebar. Dat was voor velen een uitlaatklep. Zelfs Koning Carlo Alberto hoorde er graag de meningen van zijn burgers aan onder het genot van een speciale koffie.
Ware koffiecult
We krijgen wekelijks aanvragen om een bepaalde koffiebonen op te nemen in ons assortiment. Natuurlijk nemen we iedere tip serieus en we vragen dan ook vaak samples op. Voor Passalacqua bleven de aanvragen binnen komen, een goed teken. Na uitgebreid proeven waren wij ook om. Dit is Zuid-Italië in optima forma.


Familiebedrijf
Het familiebedrijf heeft vooral de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. De productiefaciliteit is volledig geautomatiseerd en heeft een productiecapaciteit van 3.460 kg per uur. Maar door de persoonlijke aandacht en de zorgvuldige selectie van de koffiebonen voelen ze zich nog steeds net als toen "ambachtslieden".


Nieuwe stad
Napels is gesticht door inwoners van de Griekse kolonie Cumae, rond de achtste eeuw voor Christus. Daarom werd de nieuwe stad - Néa Pólis (nieuwe stad) genoemd. Neapolis werd een van de belangrijkste steden van Magna Graecia, het Griekstalige zuiden van Italië en daarmee een van de culturele vormers van het vroege Rome.