0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Parana

(6 producten)

Caffe Paranà is een award winning roastery. Met meer dan 55 jaar ervaring in het roosteren van koffie kun je rustig stellen dat ze het tot in de finesse onder de knie hebben. Alles volgens het traditionele "slow roasting" heeft iedere boon zijn eigen "roosterprofiel". Dus alle verschillende bonen apart roosteren en dan pas melangeren. Veel werk, maar het zorgt wel voor een fantastisch resultaat.

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish

6 Artikel(en)

6 Artikel(en)

Caffe Paranà

Begin 1950 begon Emilio Giannelli al met het verhandelen van ruwe (lees groene) koffiebonen in de omgeving van Rome. Zijn zoon Ruggero startte in de jaren '60 in Rome Torrefazione Caffè Paranà. Het merk "Parana" is vernoemd naar Paranà een van de 26 provincies/streken van Brazilië.

Ontdek het karakter van iedere boon

Met meer dan 55 jaar ervaring in het roosteren van koffie kun je rustig stellen dat ze het tot in de finesse onder de knie hebben. Alles volgens het traditionele "slow roasting" heeft iedere boon zijn eigen "roosterprofiel". Dus alle verschillende bonen apart roosteren en dan pas melangeren. Veel werk, maar het zorgt wel voor een fantastisch resultaat.

Parana caffè

Plantages over de hele wereld

De groene bonen komen uit verschillende werelddelen. Meestal directe eigen import van kleinere plantages in Brazilië, Jamaica Blue Mountain, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Honduras, India, Mexico en Nicaragua. Iedere oogst is natuurlijk weer anders, dus voor iedere oogst moet weer opnieuw geproeft en gemelangeerd worden om (hetzelfde) resultaat te krijgen. Een fascinerend proces. 

Parana caffè

Caffè Paranà

Het is een proces van jaren om een blend (melange) samen te stellen die aan alle eisen van Paranà voldoet. Generatie op generatie wordt de receptuur verder gegeven om de perfectie smaak te waarborgen. Respect voor traditie en continue verbeteringen kenmerken deze roosterij.

Caffè Paranà online bestellen bij Koffiecentrale

Ervaar zelf de toewijding en perfectie van deze geweldige roosterij.