Gezuurd met zuurdesem al Babà en Rum.
100% Natuurlijk. Zeer zacht en intens geparfumeerd. Het is een gerezen product zonder gekonfijt fruit, dat traditiegetrouw lijkt op babà (zie hieronder).
De belangrijkste ingrediënten zijn "bagna", een vakkundige balans van drie verschillende Caribische rums, twee agrarische rum en een oude rum met houttonen en een paar geheime aroma's ;-)
Pas op. Als je deze verpakking opent, maak je 'm ook op.
Ingrediënten:
Type 0 bloem, boter, eigeel, rietsuiker*, zuurdesem (0* bloem, water.), honing*, vanillestokje, zout. Voor de siroop: alcohol, water, suikerrietdestillaat, karamel.
*Biologisch
LET op: Dit is een conserveermiddelvrij product, vandaar de korte tht 15-01-2025
Babà. Hoewel Italianen babà vaak associëren met de stad Napels, is dit geliefde dessert eigenlijk ontstaan in de achttiende eeuw in Centraal-Europa, namelijk in het hertogdom Lotharingen. Daar had de voormalige koning van Polen Stanislas Leszczynski, die getrouwd was met de dochter van Lodewijk XV, koning van Frankrijk, het geniale idee om een uitgedroogde kugelhopf (een traditionele cake uit de regio) te weken in likeur. De geweekte cake werd zo goed ontvangen dat de banketbakker van het hof, Nicholas Stohrer, deze een paar jaar later in Parijs aanpaste om te produceren wat nu bekendstaat als de moderne babà au rum.
Babà werd in de negentiende eeuw naar Zuid-Italië gebracht door de monsù – chefs die waren opgeleid in Frankrijk en werkten in de keukens van de welgestelde families van Napels.
Lees minder