Afgelopen juli las ik in een mooie weekendbijlage van het FD over de lange weg van wijn. Knap natuurlijk hoe zo'n proces gaat. Een natuurproduct dat volledig afhankelijk is van oogst, het weer, de omstandigheden en de kennis en kunde van de wijnmaker. Maar als je er over nadenkt, valt het wijnproces een beetje in het niet in vergelijking met het maken van een complexe espressomelange van topkwaliteit.  

Uit Guatemala, Ethiopië, El Salvador, Brazilië en India komen de bonen van onze eerste eigen melange de Arcaffè Cuvée 01. Na uitvoerige test- en cuppingrondes ​en op basis van ruim 20 jaar espresso-ervaring hebben we deze eigen "compositie" samengesteld.

In totaal zijn 7 verschillende "single estates" gebruikt voor deze melange, allemaal gecertificeerd voor en door Caffè Speciali Certificati (link: CSC). We hebben bewust gekozen voor Arcaffè een zeer gerenommeerde roosterij in Livorno (Italië). Daar worden de 7 verschillende soorten koffiebonen, soort voor soort, apart geroosterd. Dan pas het melangeren, een arbeidsintensief proces dat de smaak ten goede komt.  

De Cuvée 01 is zeer fraai in balans met veel aroma. De niet al te dikke crema is zoet en intens van smaak met een mooie ronde milde afdronk. Je proeft citrus, fruit en walnoot.

Een waar genot voor de echte connaisseur. Een mooie melange voor die typische Italiaanse espresso en daar doen we het allemaal voor.