0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Win deze heerlijke gids - Mijn Rome

Door Saskia Balmaekers | 8 jun. 2017 15:00:00 |

Rome, stad van het Colosseum en klaterende fonteinen, van kolossale zuilen en musea vol kunst. Maar ook: stad van ontelbaar veel koffiebarretjes, van romige cappuccino’s en straffe espresso’s. Van rinkelende koffiekopjes en warme cornetti die de start van je dag bepalen, van ijskoude granita al caffè op warme zomermiddagen tot een snelle koffie aan de bar, van goed geschoolde barista’s en een (stiekeme) scheutje grappa in je koffieglaasje.

In Mijn Rome deelt Saskia van Ciaotutti.nl – naast heel veel andere Rometips – ook veel fijne Romeinse adresjes voor een bijzondere kop koffie. Eén adresje deelt ze alvast. Saskia: ‘Aan Piazza di San Calisto in Trastevere zit een van de meest authentieke koffiebarretjes van Rome: Bar San Calisto, een favoriete koffiestek en hangout voor de lokale bewoners, waar het terras vaak vol zit met oude mannetjes die een kaartje leggen en dames die zitten te keuvelen. Neem gerust even een caffè aan de bar of zoek een plekje op het terras. De letters bar op de gevel zijn al door talloze fotografen vastgelegd en laten zich al die aandacht nog gewillig aanleunen.’

Wil je alle andere Romeinse tips in Mijn Rome ontdekken? We mogen vijf koffieliefhebbers blij maken met een exemplaar van deze originele reisgids. Kans maken? Plaats dan voor 31 augustus 2017 een bijzondere, gekke, mooie, vrolijke, smakelijke of anderszins opvallende foto van jouw koffiemoment (thuis, in Rome, of waar dan ook) op de Facebookpagina van Koffiecentrale, met de hashtags #MijnRome en #MijnKoffie. De vijf leukste inzendingen krijgen na afloop van de actie een exemplaar van Mijn Rome thuisgestuurd.

Mijn Rome bestellen? Dat kan via de (digitale) boekhandel. Een gesigneerd exemplaar bestellen kan via Ciao tutti.