Fantastische koffie; donkere chocolade, zoet, lage aciditeit...
Mooie volle smaak, donkere chocolade en zoet (gebruik alsjeblieft geen suiker). Prachtig donkere, glanzende (‘vettige’) bonen. Koffie heeft een lage aciditeit (zoals wij het graag hebben). Ik vind het qua smaakpalet sterk vergelijkbaar met de Passalaqua Harem (ook dezelfde prijsklasse, hoewel deze Quarta Barocco net iets goedkoper is).
Crema vind ik daarentegen weer iets minder ‘vol’ dan bijv. de Passalaqua Napoli en de Diemme Aromatica. Dit vind ik voor een espresso (lees: mondgevoel) toch belangrijk. De ‘sta tijd’ is dan ook korter. Maar goed, een espresso moet je ook onmiddellijk uitserveren of achteroverslaan (ipv ernaar kijken).....
Als cappuccino werkelijk heerlijk (wij gebruiken de volle bio melk van de AH). Ook als espresso geweldig, hoewel ik mij kan voorstellen dat deze koffie als espresso ‘s ochtends “zwaar” kan zijn. Voor een ochtend espresso zijn de Caffè New York XXXX of de Diemme Oro wellicht prettiger.
Blijft als latte macchiato volgens een van onze gasten ook zeer goed overeind. Als je daarvan houdt :-( ... ieder zijn eigen voorkeuren uiteraard. Ik heb mij er ook toe moeten zetten om er 1 te maken.
Deze koffie wordt toegevoegd aan ons voorkeurslijstje.
Onze machines en instellingen voor deze koffie:
ECM Synchronika, temp instelling 95 gr. (96 ga ik nog proberen)
Macap 4, maling 3.9, 9.35 sec maal tijd
Met pre-infusie 25 sec doorlooptijd voor 30ml.
Ons lijstje van voorkeurskoffies:
Diemme Aromatica
Passalaqua Napoli
Caffè New York XXXX
Voor de afwisseling: Passalaqua Harem, Kimbo Extreme, Izzo bar Napoletano, Diemme Oro, Hausbrandt Trieste, Arcaffe Cuvée 01.
Gereviewd door
S.