Ik probeer veel verschillende koffie’s, maar ik kom iedere keer weer terug bij deze koffie en het zusje, de Gold.
Waar lokale Noord Europese branders de voorkeur geven om het frisse smaakprofiel van een boon te laten domineren geven de Napolitaanse koffie’s de voorkeur aan de volle tonen . Bij Izzo is dat caramel, chocola en (vreemd genoeg) ook iets wat je het best als ‘teer’ of ‘donker hout’ kan omschrijven. Raar? Nee, het is de enige koffie die consistent smaakt zoals je het in ieder barretje kan krijgen in Italië. Het is DE smaak van Italiaanse espresso.
Izzo haalt een fantastisch smaakprofiel uit de bonen. De koffie is rijk en gelaagd en Voor mij al jaren het ijkpunt waartegen andere koffie’s afgezet worden.
Ik krijg de beste resultaten tussen de 92 en 94 graden zettemaperatuur. De smaak veranderd behoorlijk, en hetbis een beetje afhankelijk van mijn stemming. “Hem op z’n donder geven” kan, maar je verliest de diepte van de koffie en het gaat als snel de ‘verbrande’ geur geven die je ook krijgt bij Starbucks (bah).
Gereviewd door
Martijn