0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Sant' Eustachio

(10 producten)

Laatst spraken we eigenaar Raimondo en (dochter) Federica Ricci van het befaamde Sant' Eustachio il caffè, de koffiebar op steenworp afstand van het Pantheon in Rome. Of we toch een keer konden praten over koffie, en waarom we eigenlijk in Nederland en België geen Sant' Eustachio verkochten? Na een nieuw bezoek aan Rome waren we verkocht ...

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish

10 Artikel(en)

10 Artikel(en)

Sant' Eustachio il caffè

Laatst spraken we eigenaar Raimondo en (dochter) Federica Ricci van het befaamde Sant' Eustachio il caffè, de koffiebar op steenworp afstand van het Pantheon in Rome. Of we toch een keer konden praten over koffie, en waarom we eigenlijk in Nederland en België geen Sant' Eustachio verkochten? Na een bezoek aan Rome waren we verkocht. Raimondo en broer Roberto zetten een traditie voort die in 1938 begon.

Koffiezetten als kunst

Toen de broers Raimondo en Roberto Ricci in 1999 Sant'Eustachio Il Caffè overnamen, spraken ze met de oud eigenaar af dat ze aan de zaak zelf niet veel zouden veranderen. Sinds 1938 is Sant’Eustachio Il Caffè een begrip in Rome en ver daarbuiten. Een ding is er (gelukkig) wel veranderd en dat is de inkoop van de groene bonen. Dit gaat geheel (eigenlijk in de traditie van de Heilige Eustatius) volledig fairtrade. De bonen zijn afkomstig van de Dominicaanse Republiek, Guatemala, Ethiopië en Brazilië. De koffie wordt ambachtelijk geroosterd op houtvuur.

Sant Eustachio

Kruis tussen het gewei van een hert

Volgens een legende (rond het jaar 100 na Christus) was militair Placidus op jacht toen hij een prachtig hert zag. Bij het opnemen van zijn doel, verscheen er een helder kruis tussen het gewei van het dier. Een stem zei: "Placidus, waarom vervolg je mij"? Het wonder overtuigde Placidus en hij bekeerde zich tot de christelijke geloof, zijn naam veranderde hij in Eustachius. Sant' Eustachio il caffè ligt niet ver van de gelijknamige kleine basiliek op de Via di Sant'Eustachio.

Sant' Eustachio

Hotspot in Rome

Iedere reis naar Rome start voor ons pas "officieel" met een espresso van Sant' Eustachio il caffè. De barista lijkt verscholen achter zijn espressomachine die is afgeschermd voor het publiek. "In het geheim" wordt de espresso gemaakt. De eerste doen we altijd standaard (met suiker), dan bestellen we een espresso zonder suiker. Laat Rome maar komen!

Sant' Eustachio online bestellen bij Koffiecentrale

Ervaar zelf de traditionele italiaanse smaak van Sant' Eustachio il caffè en probeer eens de miscela Sant' Eustachio.